logo De echte verhuring van vakantieverblijven tussen particulieren
Uw verhuurdersdocument ⟩ Hulp verhuurder

Hulp verhuurder

Algemene informatie over MediaVakanties

Wat is het netwerk MediaVakanties.com?

MediaVakanties.com is een netwerk van Internet sites van huur vakantiewoningen. De volledige lijst van het netwerk MediaVakanties.com kunt u vinden op MediaVakanties.com.

Met meer dan 4 miljoen bekeken pagina's per maand is MediaVakanties.com het leidinggevende netwerk van vakantiewoningen in Frankrijk.

Wat is AKENA technologies?

AKENA Technologies is de naam van het bedrijf dat de MediaVakanties.com websites ontwikkelt en beheert.

Het Europese hoofdkantoor bevindt zich op het volgende adres:

133, rue Simon Vollant
59130 LAMBERSART
-FRANCE

Omvat het netwerk MediaVakanties.com elk type vakantie (Zee, Berg, Platteland, Stad...)?

Ja, de websites van MediaVakanties.com zijn zo samengesteld opdat aan de behoeften van alle verhuurders van de vakantiewoningen wordt voldaan.

MediaVakanties.com websites bevatten advertenties inzake verhuur van vakantiewoningen aan zee (of oceaan), in de Bergen, op het Platteland, de Stad, een kuuroord, een skistation ...
Waarom is mijn advertentie zichtbaar op verschillende sites?

Uw advertentie wordt op verschillende websites van het netwerk MediaVakanties.com gepubliceerd. Op deze wijze wordt het door een groot en divers publiek bekeken. Alle internetgebruikers hebben immers niet dezelfde wensen (b.v., de één zoekt een villa of een chalet, of een stacaravan), terwijl een ander zich beperkt tot een specifieke bestemming en een derde hoopt gewoon al surfend een leuke woning te vinden. MediaVakanties.com zijn websites die specifiek ontwikkeld zijn om hierop in te spelen. Advertenties op deze sites zijn veel meer in staat om een groter publiek te bereiken dan reguliere advertenties. Elke # MediaVakanties.com>website is gespecialiseerd in een specifiek type vakantiebestemming (Strand en kust, Bergen, Platteland, Stad, enz). Aangezien smaken verschillen, heeft iedere internetgebruiker zo zijn eigen wensen.

Hoe een verhuurdersrekening creëren en beheren

Hoe een verhuurdersrekening aanmaken (inschrijven)?

De inschrijving op de sites van het netwerk MediaVakanties.com is alleen mogelijk voor particuliere verhuurders.

De inschrijving is gratis: wanneer u bent geregistreerd zult u een wachtwoord en een gebruikersnaam ontvangen zodat u zich op uw eigen verhuurdersrekening kunt aansluiten.

Om u in te schrijven, klik op ik schrijf me in (menu van het hoofdstuk eigenaar)

Hoe kan ik mijn adresgegevens (zoals tel, email,....) veranderen?

U kunt terugkeren naar de rubriek uw adres gegevens (zone verhuurders).

Ik ben mijn wachtwoord of gebruikersnaam vergeten....

Kies uw emailadres (het adres dat u heeft gekozen op het moment van inschrijving op onze site) en u komt terug op de pagina Mijn wachtwoord of gebruikersnaam vergeten

Hoe een advertentie creëren en beheren

Wat zijn de voorwaarden om een advertentie te plaatsen op het netwerk van MediaVakanties.com ?

De advertenties die op de sites van het netwerk MediaVakanties.com worden gepubliceerd, gelden alleen voor particuliere verhuurders.

Om een advertentie aan te maken dient u eerst een verhuurdersrekening te openen.

De inschrijving is gratis: wanneer u bent geregistreerd zult u een wachtwoord en een gebruikersnaam ontvangen, waarmee u naar uw eigen verhuurdersrekening kunt gaan. Voor inschrijvingen, klik op ik schrijf me in (menu van het hoofdstuk eigenaar)

Hoe een advertentie aanmaken?

Zodra u uw verhuurdersrekening heeft geopend en geregistreerd, volg hieronder de procedure om uw advertentie(s) aan te maken:

Aanmaak van advertentie(s)
om uw advertentie aan te maken, login op uw verhuurdersrekening en vul uw gebruiksnaam en uw wachtwoord in en klik op Maak een advertentie (in het menu van de zone verhuurder).
De aanmaak van een advertentie gebeurt in vier etappes (ligging, kenmerken, tarieven, aanvullende informatie). De advertentie zal verschijnen na het voltooien van de vierde etappe

Kan ik voor meerdere verblijfplaatsen één advertentie aanmaken?

Nee, uw advertentie moet uitsluitend naar slechts één verblijfplaats verwijzen.

Als u verschillende advertenties op het netwerk MediaVakanties.com publiceert, kunt u ze daar aangeven.

Kan ik verschillende advertenties vanaf dezelfde verhuurdersrekening aanmaken?

Ja, u kunt verschillende advertenties publiceren vanaf uw verhuurdersrekening. Om een advertentie toe te voegen, zie de vraag 'hoe een advertentie aanmaken?'

Hoe kan ik mijn advertentie aanpassen?

Klik op uw advertenties beheren, kies de advertentie die u wilt wijzigen (als u meerdere avdertenties hebt) en klik op "Wijziging advertentie".

De advertentie die ik heb aangemaakt verschijnt niet op de sites. Hoe kan dat?

In dit geval verzoeken wij u om terug te gaan naar de rubriek Beheer van uw advertenties

Het kan ook gaan om

- het aanmaken van de advertentie:
U heeft de 4 etappes voor de aanmaak van uw advertentie (gratis of betalend) niet voltooid: ligging, kenmerken, tarieven, aanvullende informatie.

- een advertentie die niet betaald is:
U heeft een betaalde advertentie aangemaakt en uw betaling hebben wij niet ontvangen
(voor meer bijzonderheden over de betaling van de advertentie, zie de vraag 'hoe mijn advertenite vernieuwen? hoofdstuk 'Tarieven en betaling')

- een verlopen advertentie:

Uw advertentie is verlopen: de geldigheidsdatum is verlopen en de advertentie moet worden vernieuwd.

De verschijning van de advertentie

Ik heb zojuist een advertentie aangemaakt. Wanneer zal deze worden gepubliceerd?

Uw advertentie zal na ontvangst van uw betaling gepubliceerd worden. Als het gaat om een gratis proefadvertentie zal deze direct op onze website verschijnen.

Moet ik verschillende advertenties aanmaken zodat mijn vakantiewoning zichtbaar is op verschillende sites van het netwerk MediaVakanties.com?

Nee, als u één advertentie aanmaakt, zal deze zichtbaar zijn op verschillende sites van het netwerk MediaVakanties.com.

Wat gebeurt er als de gedigheidsdatum is verstreken?

Wij sturen u een e-mail waarin staat dat uw advertentie is verlopen.
Wanneer uw advertentie verlopen is wordt deze niet meer gepubliceerd op onze websites. Wij behouden de advertentie gedurende 1 maand. Gedurende deze periode kunt u uw advertentie eenvoudig vernieuwen d.m.v uw betaling.
Zonder bericht uwerzijds zal aan het eind van deze periode uw advertentie verwijderd worden uit ons gegevensbestand. Uw verhuurdersrekening wordt nog 3 maanden aangehouden en wordt na deze periode verwijderd.

In welke volgorde verschijnen de advertenties?

De rangschikking van uw advertentie hangt af van: - het aantal foto's in uw advertentie: een advertentie met foto's (maximum 30 foto's) zal beter gerangschikt zijn dan een advertentie zonder foto's - een regelmatige update van uw beschikbaarheidskalender. - de plaats van uw huurhuis op een kaart (klik op de 'plaatsing op kaart' in uw verhuurdersrekening) - het aangeven van de bezienswaardigheden in de omgeving van uw vakantiewoning- de aanwezigheid van de banner MediaVakanties op uw persoonlijke website (als u deze heeft). - de vertaling van uw advertentie; het vertalen van uw advertentie in een andere taal zal de rangschikking van uw advertentie op de website verbeteren (bijv: door uw advertentie in het Frans te vertalen kunt u de plaats van uw advertentie op onze Franse website, www.mediavacances.com verbeteren) Indien er meerdere advertenties zijn die aan bovenstaande criteria voldoen, dan worden deze willekeurig gerangschikt. Dit gebeurt dagelijks.

Op hoeveel sites zal mijn advertentie worden gepubliceerd?

Het aantal websites waarop uw advertentie wordt gepubliceerd hangt af van het soort vakantie (zee, platteland, berggebied, stad...), het type onderdak (bepaalde sites binnen het netwerk kennen een bepaald soort verblijf) en de taal (talen)waarin de advertentie zal worden vertaald. Om meer te weten, klik op
Onze diensten

Commentaar van de huurders

Hoe gaat het systeem voor het maken van op- en aanmerkingen in zijn werk?

Toekomstige huurders die met u contact hebben opgenomen per email en die daarna uw woning hebben gehuurd worden gevraagd om een opmerking te maken over uw woning via een beveiligde pagina.

Zij ontvangen dan twee keer (een eerste keer twee maanden nadat er een aanvraag is gedaan, en een tweede keer na zes maanden) een email via ons systeem waarin gevraagd wordt om een op- of aanmerking te maken : "Om een opmerking te plaatsen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen : u heeft de woning gehuurd en daadwerkelijk bezet...".

Verhuurders die hiervoor graag zelf huurders willen benaderen hebben nu ook die mogelijkheid via de verhuurderspagina.

Hoe kan ik huurders benaderen om hun op- en aanmerking te plaatsen in mijn advertentie?

U kunt zelf een huurder vragen om een op- en aanmerking te maken door hem een email te sturen. Ook als de huurder u per telefoon of via een andere website heeft benaderd.

Ga daarvoor naar "het beheer van de aan- en opmerkingen" in uw verhuurderspagina en klik op "u kunt een opmerking plaatsen".

Wat gebeurt er als het commentaar positief is? En wat gebeurt er als het commentaar negatief is?

Als het commentaar positief is wordt hij in uw advertentie gepubliceerd.

Als het commentaar negatief is wordt het niet gepubliceerd, maar bewaard. Als er veel negatief commentaar over dezelfde huurwoning gegeven wordt door de huurders van MediaVakanties.com, zullen wij de gegeven informatie controleren.

Welke advertenties kunnen gebruik maken van het commentaar van de huurders?

Alleen betaalde advertenties kunnen gebruik maken van het commentaar van de huurders.

Worden alle opmerkingen (positief of negatief) aanvaard door MediaVakanties.com>?

MediaVakanties.com zet alles in het werk om de juistheid van het ingevoerde commentaar te garanderen.

Ons systeem controleert nauwgezet alle opmerkingen.

Enkel betrouwbare commentaren zullen opgenomen worden en door MediaVakanties.com worden aanvaard.

Wat zijn de maatregelen die door MediaVakanties.com worden genomen als het commentaar niet betrouwbaar is?

MediaVakanties.com heeft technieken ontwikkeld om de oorsprong van het commentaar te achterhalen ten einde risico's te vermijden.

Verhuurders die zich schuldig maken aan onbetrouwbaar commentaar zullen, overeenkomstig de voorwaarden, zonder enige waarschuwing definitief worden uitgeschreven.

Om een commentaar in te kunnen voeren, moet de huurder aan de volgende criteria voldoen:

1. De huurder heeft de woning daadwerkelijk gehuurd en bewoond.
2. De huurder staat niet als verhuurder op de sites van MediaVakanties.com ingeschreven.
3. De huurder is geen familielid van de verhuurder.

Voorts kan een verhuurder die op ons netwerk van MediaVakanties.com is ingeschreven nooit commentaar invoeren namens een huurder.

Hoe kan ik vervolgens de commentaren die door de huurders worden gegeven zichtbaar maken?

U gaat naar de rubriek Uw advertenties beheren, vervolgens klikt u op "Commentaren huurders" in het menu van uw advertentie.

Hoe word ik op de hoogte gebracht wanneer er een nieuw commentaar is?

Zodra het commentaar door MediaVakanties.com is bevestigd, zult u een bericht ontvangen op uw e-mailadres.

De foto's

Welk formaat moeten de foto's hebben die aan mijn advertentie kunnen worden toegevoegd?

U kunt maximaal 30 foto's per advertentie toevoegen, geen enkele foto mag meer dan 5 Megabytes bevatten. Uw foto's moeten in JPEG-formaat zijn (d.w.z., ".jpg" of ".JPG" als dossieruitbreiding). Om de omvang van het fotobestand te controleren, klik op het bestand met de rechter knop van de muis, vervolgens klikt op "Eigendommen" (linker knop van de muis).

Hoe moet ik foto's toevoegen aan mijn advertentie?

Om een foto toe te voegen aan uw advertentie, ga naar de rubriek Beheer uw advertenties, kies de desbetreffende advertentie (als u meerdere advertenties heeft) en klik op "Beheer foto's".

Klik op "Doorbladeren" om de foto op uw computer te selecteren.

Geeft eventueel een beschrijving van de foto die u heeft geselecteerd uit de lijst die hiervoor is voorzien (bijvoorbeeld "uitzicht vanaf het balkon") en klik op "toevoegen".

Kan MediaVakanties.com voor mij de foto's toevoegen?

Ja, maar voor deze service moet u betalen!

Alle informatie betreffende het toevoegen van foto's door MediaVakanties, bevindt zich in de rubriek Tarieven en betaling

Let op: om gebruik te kunnen maken van deze service, is het absoluut noodzakelijk om eerst een bestelbon aan te maken.

Hoe kan ik een foto op mijn advertentie veranderen?

In dit geval moet u de desbetreffende foto verwijderen, en uw nieuwe foto toevoegen.

Wat is het JPEG-formaat?

Het JPEG-formaat reduceert de foto (ter verkleining van bestanden) dit wordt veel op Internet gebruikt.

Het JPEG-formaat is herkenbaar aan zijn uitbreiding .jpg of. JPG.
Het JPEG-formaat wordt gekenmerkt door het comprimeren van beelden die bestaan uit een groot aantal kleuren. Om deze reden is dit voor foto's bijzonder geschikt foto's.

Let op: Deze compressie zorgt voor een kwaliteitsverlies dat het menselijke oog niet kan waarnemen. De kwaliteit van het beeld wordt wel snel slechter als hetzelfde bestand meerdere keren wordt gecomprimeerd.
Hoe kan ik de omvang van mijn beeldmateriaal (bijv foto's) verminderen, zodat ze kunnen worden toegevoegd aan mijn advertentie?

Om uw bestand (foto bijvoorbeeld) te comprimeren moet u een grafische software gebruiken (vaak aangeboden bij de aankoop van scanners, printers, numerieke foto camera's, enz...).
Met dergelijke software zou het mogelijk moeten zijn om de omvang van het beeld te wijzigen en het te kunnen bewaren in JPEG formaat.

Wanneer u een foto scant of een digitaal fotoapparaat gebruikt, zijn de digitale foto's die u krijg vaak van een zeer grote omvang (hangt af van de resolutie van het apparaat dat u gebruikt).

De grootte van uw digitale beelden (d.w.z. hun breedte en hoogte) wordt uitgedrukt in pixel. De pixels zijn minieme, bijna onzichtbare vierkantjes in kleur die een digitaal beeld maken. Als richtlijn bedraagt een juiste omvang van een foto 800 pixels bij pixels X600.

LET OP: niet de functie ' vermindering van omvang ' verwarren, met de functie ' zoom ' of ' vergrootglas ' die u het mogelijk maken om een beeld kleiner of groter te kunnen maken.

Als de grootte van het beeld juist is, kan het bewaard worden in JPEG-formaat om een beeld te krijgen waarvan het gewicht (uitgesproken in KB) lager is dan het toegelaten maximumgewicht.

Bepaalde software maakt het mogelijk om 'de compressieverhouding ' te wijzigen bij het opslaan van het beeld in JPEG: hoe hoger de compressieverhouding, hoe kleiner de grootte van het geproduceerde dossier (in KB), maar hoe slechter de kwaliteit van het beeld zal zijn.
Het is daarom wenselijk om eerder aan de grootte van het beeld (in pixels) te werken dan aan de compressieverhouding: het is beter om een kleiner beeld te hebben waarvan de kwaliteit beter is dan een groter beeld waarvan de kwaliteit slecht is.

Hoe kan ik de belangrijkste foto in mijn advertentie wijzigen ?

De belangrijkste foto in de advertentie komt te staan in de lijst van alle andere advertenties en in de overzichtspagina van de eigen advertentie. Het is mogelijk om een reservefoto als belangrijkste foto toe te voegen. Deze wordt niet direct geplaatst, maar u heeft de mogelijkheid om met een klik deze foto's te verwisselen.
Dat kan heel praktisch zijn, vooral als u een foto heeft voor het zomer- en voor het winterseizoen.

Cartografische lokalisatie

Wat houdt de service kaartvermelding in?

De service kaartvermelding is een gratis service voor verhuurders om de plaats van hun huurhuis op een kaart te plaatsen.
Deze service is aanvullend, de verhuurder is niet verplicht hier gebruik van te maken.

De verhuurders die gebruik maken van deze dienst hebben een advertentie met kaart waarop de ligging van hun woning is aangegeven.

Let op: Aangezien deze service door een externe leverancier ter beschikking wordt gesteld, kunnen wij niet garanderen dat alle huurwoningen op de kaart vermeld kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van de kaartvermelding?

Deze service is volledig gratis, het geeft de huurders een beter inzicht in de ligging van het huurhuis: de weg er naar toe, ligging in het dorp, afstand tot nabijgelegen dorpen...

Voorts maakt het gebruik van deze service het mogelijk om de rangschikking van een advertentie te verbeteren.

Hoe kan ik mijn huurhuis op een kaart aangeven?

Om gebruik te maken van de service kaartvermelding, verzoeken wij u terug te gaan naar de rubriek Beheer van uw advertenties.

Klik vervolgens op de rubriek "Kaartvermelding".

Hoe kan ik de kaart op mijn advertentie zichtbaar maken?

De kaart bevindt zich onder de foto's die op de advertentie voorkomen. Om de details van de kaart zichtbaar te maken, dient u op ' kaartvermelding' te klikken.

Ik slaag er niet in om de plaats te vinden waar mijn huurhuis gelegen is, hoe kan ik deze vinden?

Lees de instructies op het scherm aandachtig door en zorg ervoor dat u alle stappen correct volgt. Als u problemen houdt, kunt u ons contacteren door het contactformulier te gebruiken.

Ik slaag er niet in om de straat van mijn huurhuis te vinden, hoe doe ik dat?

Als u de stad hebt aangegeven en er niet in slaagt om de straat te vinden van uw huurhuis, lees dan de instructies op het scherm aandachtig door.

Let op: voor sommige bestemmingen is het niet mogelijk om een straat aan te geven.


Kan ik een kaart op mijn EIGEN WEBSITE plaatsen?

Ja, u moet daarvoor een deel van de code kopiëren naar de broncode van uw website (dit vereist een minimale kennis van html). U hoeft alleen maar naar de rubriek beheer uw advertenties; klik daarna op 'Voeg kaart in'.

Waarom staat mijn woning niet op de overzichtskaart waarop alle advertenties staan ?

Om uw woning op de kaart te zetten waarop alle advertenties voorkomen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

- uw woning moet zijn aangegeven op de kaart (zie 'hoe kan ik mijn woning aangeven op een kaart?')

- uw advertentie moet minstens een foto bevatten.

De toeristische bezienswaardigheden ‘In de buurt’

Wat wordt bedoeld met de bezienswaardigheden "in de buurt" ?

Het vermelden van de toeristische bezienswaardigheden in de buurt van de vakantiewoning kost u niets. Op de kaart worden behalve uw accommodatie alle bezienswaardigheden in de buurt vermeld : watersportcentra, musea, kinderopvang, stranden, skipisten enz.
Deze worden op de kaart vermeld en in het overzicht van uw advertentie met een directe link naar deze kaart.

Wat zijn de voordelen van het vermelden van de bezienswaardigheden "in de buurt" ?

Met deze functie kunt u de bezienswaardigheden in de omgeving van uw vakantiewoning in uw advertentie laten zien.
Hiermee krijgen uw huurders nog meer informatie die zij zeker zullen waarderen. Op deze manier kunnen zij eenvoudig de omgeving van de accommodatie visualiseren, vooral als er bepaalde voorzieningen van belang worden geacht, zoals kinderopvang, supermarkten, openbaar vervoer, enz.
Het gebruik van deze service verhoogt tevens de rangschikking van de advertentie.

Hoe kan ik de bezienswaardigheden in de buurt in mijn advertentie vermelden ?

Om de bezienswaardigheden toe te voegen, dient u naar de rubriek Advertentiebeheer, en klik op "in de buurt".
Kies uit het menu het soort accommodatie ; klik op de naam ervan (bijvoorbeeld "Musée du Louvre"), en zet het gele pijltje op de juiste plek op de kaart.
Klik daarna op "Deze bezienswaardigheid opslaan", waarna deze in het groen op de kaart komt te staan.
N.B. : de toeristische bezienswaardigheden mogen niet verder liggen dan 80 km vanaf uw vakantiewoning (linea recta).

Regeling van de beschikbaarheid

Welke voordelen zijn er aan het bijhouden van de beschikbaarheidskalender?

1. Meer klanten, omdat de advertenties met beschikbaarheidsinformatie meer aanvragen genereren dan die zonder beschikbaarheidsinformatie.
Bovendien wordt voorrang verleend aan advertenties die over een bijgewerkte beschikbaarheidskalender beschikken.

2. Het bespaart u tijd: u ontvangt slechts aanvragen voor periodes die nog niet zijn geboekt.

Hoe kan ik mijn reserveringen bijwerken?

Ga naar de rubriek Beheer uw advertenties, selecteer de betreffende advertentie en klik vervolgens op de "Beschikbaarheidskalender".

Gebruik de hiervoor bedoelde kalender om een reservering toe te voegen.

Om een resevering te verwijderen, klik op "Verwijderen".
Om een reservering te wijzigen, verwijder deze en voeg een nieuwe toe.

Kunnen de reserveringsperiodes zich overlappen?

Ja, maar het maximum aantal overlappende dagen is beperkt tot één dag.

Hoe activeer/desactiveer ik het systeem van het beschikbaarheids-beheer?

Alvorens u uw beschikbaarheidskalender in uw advertentie kunt tonen, moet u het beschikbaarheidsbeheer eerst activeren.

Om dit te kunnen doen dient u te gaan naar de rubriek Beheer uw advertenties; selecteer de betreffende advertentie en klik vervolgens op de "Beschikbaarheidskalender".

Antwoord met 'ja' (nee, als u de beschikbaarheidskalender niet meer wenst te gebruiken) bij "gebruik van de beschikbaarheidskalender" en klik op 'veranderen'.

Kan ik het tijdschema van de beschikbaarheid ook op MIJN EIGEN WEBSITE aangeven?

Ja, om dit te kunnen doen moet u eenvoudig een stuk van de code van HTML in de broncode van uw website (dit vereist wat kennis van HTML) kopiëren. Keer terug naar de rubriek Beheer van uw advertenties; en klik vervolgens op het 'toevoegen van de beschikbaarheidskalender '

LET OP: Uw eigen website (als u er één hebt) staat los van MediaVakanties.com en komt niet overeen met uw advertentie en uw mini-website.
Daartoe moet het beschikbaarheidsbeheer worden geactiveerd(zie ' hoe activeren/desactiveer ik het beschikbaarheidsbeheer?').Vertaal uw advertentie

Kan ik mijn advertentie in verschillende talen vertalen?

U heeft de mogelijkheid om uw advertentie te vertalen in elke taal die wordt gebruikt op het netwerk van MediaVakanties.com.
Maar wij verlangen wel dat de vertaling die u ons voorlegt aan een bepaalde kwaliteitsnorm voldoet.
Daarom zal uw vertaling niet automatisch op de site worden gepubliceerd.
Kort na het voorleggen van uw vertaling, zal deze worden beoordeeld en zal u een e-mailbericht ontvangen, waarin u wordt medegedeeld of uw vertaling wel of niet is goedgekeurd.
Deze etappe is absoluut noodzakelijk om de geloofwaardigheid van uw advertentie te garanderen.
Het is ook om deze reden dat wij u sterk afraden om automatische vertaalsystemen te gebruiken, omdat deze over het algemeen slechte, onbetrouwbare vertalingen geven.

Statistieken van het aantal keren dat uw advertentie wordt bekeken

Worden de statistieken in real time bijgewerkt?

Nee, om overbelasting te voorkomen worden de statistieken van de lopende dag 's nachts berekend en zullen deze de volgende dag beschikbaar zijn.

Wat houden de statistieken precies in? Zijn deze betrouwbaar?

De statistieken houden precies bij hoeveel keer uw overzichtspagina van uw advertentie bezocht wordt.

Het aantal bezoeken aan overige pagina's wordt niet getoond.

De gegevens zijn volkomen betrouwbaar en kunnen worden gebruikt om de "aantrekkelijkheid" van uw advertentie te controleren.

De statistieken van de vorige maand zijn niet beschikbaar. Is dit normaal?

Ja, wegens een groot aantal bezoekers van de sites vergt het een paar dagen om de statistieken van de vorige maand te verwerken.

Last-minute service

Wat zijn de voordelen van de "last-minute service" voor de verhuurders?

De service "last-minute" is bestemd voor eigenaars die een last-minute willen adverteren (een huurhuis die op korte termijn nog beschikbaar is voor een aanbieding) die is ontstaan door bijvoorbeeld een annulering.

De verhuurders die van deze service gebruik maken, profiteren van de volgende voordelen:

1. Hun advertentie wordt benadrukt met een oranje kader,

2.De last-minute wordt opgenomen in de rubriek "last-minute" en op de homepage op een opvallende manier getoond (met foto),

3. Een email (nieuwsbrief) "last-minute aanbiedingen", die wordt verstuurd aan alle of aan een aantal van onze huurders in ons huurdersbestand (huurders die dit soort aanbiedingen willen ontvangen), dit hangt af van het huidige aantal last-minute aanbiedingen,

4.De last-minute profiteert van de RSS-feeds "De last-minute aanbiedingen van MediaVakanties.com".

Uw advertentiekader en de vermelding in de rubriek "Last-minute" is 4 weken geldig.

Kunnen alle advertenties van de "Last-minute" service profiteren?

Nee, alleen de geldige advertenties met foto's en een beschikbaarheidskalender kunnen gebruik maken van de "last-minute" service.

Wat zijn de kosten van de "last-minute" service?

U kunt alle tarieven in de rubriek Tarieven en betaling vinden.

Hoe kan ik gebruik maken van deze service?

Door te klikken op Aanvraagformulier.
U dient het hokje aan te kruisen van de Service "Last-Minute" voor de betreffende advertentie en om de bestelling te kunnen regelen.

Hoe moet ik de tekst aanpassen in de "last-minute" aanbieding?

Nadat de betaling van uw advertentie door ons is ontvangen kunt u gaan naar de rubriek het beheer van uw advertenties.
Klik vervolgens op 'Last-minute aanbieding'.

Worden alle huurders in jullie huurdersbestand op de hoogte gesteld van mijn aanbieding?

Nee, want het aantal last-minute aanbiedingen is te groot om te worden verstuurd aan alle huurders.

Uw aanbieding wordt dus verstuurd naar een gedeelte van ons huurdersbestand en dat wordt berekend op het totale aantal aanbiedingen.

Tarieven en betaling

Wat zijn de prijzen om een advertentie te kunnen publiceren?

De tarieven zijn afhankelijk van het soort verblijf. Wij nodigen u uit om de rubriek Tarieven en betaling te bekijken.

Hoe kan ik mijn advertentie vernieuwen?

Om uw advertentie te vernieuwen, moet u een aanvraagformulier creëren. Hiervoor moet u terugkeren naar de rubriek Aanvraagformulier

BELANGRIJK: Als u ervoor kiest om met cheque of overschrijvingskaart te betalen, vergeet dan niet om de verwijzing van het aanvraagformulier op de achterkant van de cheque of op de overschrijvingskaart te vermelden.

Kunt u mij een rekening/ontvangstbewijs verzenden?

Jazeker,
als u wenst om een rekening/ontvangstbewijs te ontvangen (formaat pdf), ga dan terug naar de rubriek 'Uw rekeningen' van uw eigenaarsrekening.
U kunt dit ook rechtstreeks bereiken door te klikken op : Uw rekeningen.

Wanneer moet ik mijn betaling verrichten?

Om ervoor te zorgen dat uw advertentie zonder onderbreking wordt gepubliceerd, adviseren wij u de betaling op tijd te doen (uiterlijk 2 tot 3 weken) voor de vervaldatum. Als u tijdig betaalt, dan wordt uw advertentie na de vervaldatum automatisch vernieuwd.

BELANGRIJK: als u per cheque betaalt wordt deze na ontvangst geïncasseerd.

Hoe kan ik het historisch overzicht van de betalingen van mijn advertentie raadplegen?

Ga naar de rubriek Beheer uw advertenties, en klik vervolgens op 'Historich overzicht van de betalingen' van de desbetreffende advertentie.

Hoe kan ik weten of mijn betaling goed is ontvangen?

Wij verzenden u een bevestigingsmail na ontvangst van uw betaling. Deze mail geeft tevens de nieuwe geldigheidsdatum van uw advertentie aan.

U kunt eveneens het historische overzicht van de betalingen van uw advertenties (zie enkele vragen hierboven ' hoe het historische overzicht van de betalingen van mijn advertenties raadplegen?') bekijken.

Waarom een jaarabonnement?

Om verschillende redenen:

- Aangezien het voor ons niet duurder is om uw advertentie voor een heel jaar te publiceren, kunnen wij lagere tarieven hanteren.

- Zo kunt u het gehele jaar door profiteren van aanvragen, ook in het naseizoen (de aanvragen die tijdens het naseizoen worden gedaan stellen 35% van de totale jaaraanvraag voor).

- U hoeft uw advertentie niet opnieuw aan te maken voor het volgende seizoen.

Heb ik recht op een korting als ik verschillende advertenties gelijktijdig betaal ?

Als u verschillende advertenties heeft en deze tegelijkertijd vernieuwt, dan wordt elke advertentie KOSTELOOS voor een aantal extra dagen gepubliceerd.

De berekening van het aantal gratis dagen staat in de lijst in de rubriek Tarieven en Betaling

Het gegevensbestand van huurders

Heeft MediaVakanties.com een gegevensbestand van huurders?

Ja, wij bezitten een gegevensbestand van zo'n tienduizend huurders. Wij nemen verschillende keren per jaar contact met ze op.

Classificatie en labeling van het verblijf

Wat is de classificatie of de labeling van een verblijf?

De classificaties van het verblijf zijn slechts van toepassing op huurhuizen die in Frankrijk zijn gelegen.

Het gaat hier om de kwaliteit van het verblijf, dat is onderzocht door een erkende instantie. Met name wordt er gekeken naar een vooraf bepaalde reeks van kwaliteits- en comfortcriteria.

In Frankrijk bestaan de volgende classificaties:

- Classificatie door het departement:
classificaties door het departement worden toegekend door erkende instanties. Dit classificatiesysteem kent 1 tot 5 sterren toe.

- Classificatie "Gîtes de France"
Er worden 1 tot 5 "épis"(aren) toegekend.

- Classificatie "CléVacances"
hierbij worden 1 tot 5 "clés"(sleutels) toegekend.

De classificatiecriteria voor de etiketten "De Gites de France" en "CléVacances" zijn strenger dan die van het departement.
Bijvoorbeeld, een 3-ster classificatie van het departement, zal in de meeste gevallen, aan een 2-zeer belangrijke classificatie CléVacances, of 2-épi van Gîtes DE France classificatie beantwoorden.

Waarom uw huurhuis laten classificeren of labelen?

De classificatie of de labels zorgen ervoor dat de internetgebruiker kan rekenen op een comfortabele huurwoning.

De huurhuizen die zijn geclassificeerd of gelabeld op de website van MediaVakanties.com, hebben over het algemeen meer aanvraag.

Wat zijn de nadelen van de classificatie en de labeling?

Aan de classificatie of labeling zijn kosten verbonden, dit hangt af van de betreffende instanties. De procedure duurt vrij lang (ongeveer 6 maanden).

Hoe kan ik mijn huurhuis (alleen van toepassing in Frankrijk) laten classificeren of labelen?

Hiervoor moet u contact opnemen met het toeristenbureau (VVV kantoor) en de gemeente.

Verzekering huurder

Heeft de website MediaVakanties.com een verzekering voor huurders?

ja, de site heeft een all-riskverzekering voor huurders met garanties voor een aantrekkelijke prijs (5% van het verblijfsbedrag) :

  • Non-conformiteit van het gehuurde goed,

  • Civiele aansprakelijkheid inzake huur,

  • Annulering/onderbreking van het verblijf,

  • Verhuring op frauduleuze wijze,

  • Reisbijstand.

Heeft de verhuurder baat bij het aanbieden van deze verzekering aan huurders?

Ja, vanwege 2 redenen:

De verzekering betaalt bij annulering het restbedrag dat de huurder nog moet voldoen aan de verhuurder: u krijgt dus het volledige huurbedrag uitbetaald indien de huurder annuleert (volgens de voorwaarden in het contract).

De verzekering dekt de schade aan de huurwoning: u krijgt de schade vergoed, ook als het bedrag hoger is dan de borgsom.

ADAR+ houdt rekening met de rechten en plichten van de huurder en verhuurder. Deze zijn opgesteld door MediaVakanties.com waarbij beide partijen een zo gunstige mogelijk dekking genieten. Hierbij dient te worden opgemerkt, dat verzekeringen van deze maatschappij ook door onze concurrenten worden aangeboden, maar waarbij de dekking minder compleet is en het restbedrag van de huursom niet wordt vergoed aan de verhuurder.
Efficiencygarantie

Wat houdt de Efficiencygarantie van MediaVakanties.com.com in ?

MediaVakanties.com.com zorgt ervoor dat er minimaal 1000 bezoeken op de overzichtspagina van uw advertentie geregistreerd worden gedurende de duur van een betalend jaarabonnement. Mocht uw advertentie minder dan 1000 keer worden bezocht, dan wordt deze voor een jaar gratis verlengd.

Voor meer informatie over deze aanbieding kunt u naar de volgende link gaan page dédiée.

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de Efficiencygarantie ?

* Een betalend jaarabonnement met deze garantie die ingaat per 01/05/2010,
* Een actief beheerde advertentie gedurende deze gehele periode,
* De advertentie dient compleet ingevuld te zijn,
* Met tenminste 5 foto's,
* Een actief beheerde beschikbaarheidskalender,
* Reageren op aanvragen van huurders,
* De aanvraag dient via onze klantenservice te worden gedaan (na het verlopen van uw advertentie heeft u nog 30 dagen de tijd hiervoor).

Welke pagina's komen daarvoor in aanmerking ?

Alleen de overzichtspagina's van uw advertentie komen hiervoor in aanmerking, d.w.z. het bezoek dat geïnteresseerd is in uw vakantiewoning. De pagina's met andere advertenties met een samenvatting van uw advertentie worden niet meegerekend.

Gedurende welke periode ?

De bezoeken worden geteld gedurende het betalend jaarabonnement. De gratis termijnen worden niet meegerekend.

Waar kan ik het aantal bezoeken aan mijn advertentie raadplegen ?

Met de link "Efficiencygarantie" in het menu van uw advertentie in de verhuurdersrekening kunt u de termijn van de garantie raadplegen en het aantal bezoeken aan uw advertentie dat u gedurende deze periode heeft gekregen.

Wanneer gaat de Efficiencygarantie in ?

Na het verlopen van uw advertentie heeft u nog tot 30 dagen de tijd om contact met ons op te nemen en vermeld dan daarbij uw advertentienummer. Uw advertentie wordt dan door medewerkers van onze klantenservice voor een jaar gratis verlengd.

Laatste update van de pagina : Thu, 27 Jun 2019 11:02:45 +0200