logo De echte verhuring van vakantieverblijven tussen particulieren

Het afstemmen van de kalender en exporteren

Hoe werkt het?

Met het afstemmen van de kalender kunt u automatisch een wijziging in uw kalender (reservering, annulering, enz.) overzetten op kalenders in andere websites. En omgekeerd worden wijzigingen op andere sites overgenomen op MediaVakanties.com.

Het is van belang onderscheid te maken tussen :

  • Het afstemmen waarmee het mogelijk is om in elke kalender een wijziging aan te brengen (meestal op de site waar de reservering plaatsvindt) met een update van een referentiekalender (meestal Google Agenda) en verder in alle kalenders die zijn afgestemd.

  • Het importeren/exporteren van de kalender(meestal in iCal of XML formaat) waarmee een kalender door een kalender op een andere site kan worden vervangen.

Het afstemmen van de kalender met Google Agenda

Met Google Agenda, waarbij gegevens centraal worden verwerkt, kunt u uw kalender van MediaVakanties automatisch afstemmen op die van andere sites.

AUTOMATISCHE AFSTEMMING
EXPORTEREN iCal
Sites die Google Agenda niet ondersteunen
AUTOMATISCHE AFSTEMMING
Sites die Google Agenda ondersteunen

Zo zal een wijziging van de kalender vanaf :

  • MediaVakanties.com
  • een site van vakantiewoningen die wordt ondersteund door Google Agenda
  • uw Google account

overgenomen worden door alle sites.

Ook kan de kalender overgenomen worden op sites die niet door Google Agenda worden ondersteund. Maar dan moet dit in iCal formaat worden geaccepteerd (zie hieronder).

Hoe werkt het afstemmen van uw kalenders via Google Agenda ?

U dient te beschikken over een Google account.

U hoeft dan alleen maar :

  • naar uw verhuurdersaccount te gaan,
  • dan gaat u naar de pagina «Kalenders»,
  • klikt u op «Afstemmen/Exporteren»,
  • klikt u op «Het afstemmen van mijn kalenders op Google Agenda».

U kunt dit ook doen voor andere vakantiewoningensites die Google Agenda ondersteunen. Uw kalenders zijn op deze manier allemaal op elkaar afgestemd.

Importeer iCal vanaf de sites die Google Agenda niet ondersteunen

Mocht een van uw vakantiewoningensites Google Agenda niet ondersteunen, dan kan uw kalender MediaVakanties.com worden geïmporteerd in iCal formaat. Het iCal of iCalender formaat wordt door de meeste sites en applicaties herkend.

U hoeft hiervoor alleen maar het webadres van uw kalender MediaVakanties.com over te nemen in het daarvoor beschikbare veld op de andere site. Ga hiervoor naar MediaVakanties.com, dan naar pagina « Kalenders », en vervolgens « Afstemmen/Exporteren ».

De site zal nu regelmatig (een of meerder keren per dag) gegevens verzamelen van uw kalender MediaVakanties.com, maar deze kan echter niet gewijzigd worden. Daarvoor moet u uw kalender MediaVakanties.com, of een andere kalender gebruiken die is afgestemd op Google Agenda.

Laatste update van de pagina : Thu, 27 Jun 2019 10:56:26 +0200